Motto

„Ziarul nostru a făcut totdeauna, dela întemeere până astăzi, şi va face şi în viitor politică de apropiere, de înţelegere, de aplanare a divergenţelor [...] Întemeetorul ziarului nostru, Marele Şaguna, ne-a îndemnat şi ne-a impus să facem politica aceasta, singură corespunzătoare puterilor noastre”

marți, 26 mai 2020

Praznicul Învierii Domnului la Sibiu


Praznicul Învierii Domnului la Sibiu

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a oficiat Slujba Învierii şi Sfânta Liturghie la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”. Alături de ierarh s-au aflat mai mulţi slujitori ai sfintelor altare cărora ierarhul le-a oferit Sfânta Lumină la miez de noapte. Ierarhul a transmis credincioşilor din Arhiepiscopia Sibiului care au urmărit slujba din Noaptea Învierii în mediul online cele mai frumoase şi calde urări specifice Sfintelor Paşti.
Amintim că Sfânta Lumină a fost adusă şi în acest an la Sibiu în Sâmbăta Mare, cu sprijinul fraţilor Mircea şi Sorin Leţiu, care au luat Sfânta Lumină la Aeroportul Otopeni şi au adus-o cu o aeronavă în mai multe oraşe din Transilvania. Preoţii din Sibiu şi nu numai au primit Sfânta Lumină pe care au împărţit-o cu sprijinul voluntarilor în parohii, la casele credincioşilor.

Slujba Vecerniei sau „A doua Înviere”
Slujba Vecerniei din Duminica Învierii, numită şi „A doua Înviere” a fost oficiată la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul” de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu mai mulţi slujitori ai sfintelor altare.
În cadrul slujbei religioase, Sfânta Evanghelie a fost citită în mai multe limbi, pentru a exprima universalitatea mesajului evanghelic şi răspândirea către toate popoarele lumii a veştii Învierii lui Hristos.
La sfârşitul slujbei, ÎPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre însemnătatea acestei slujbe din Duminica Învierii şi i-a îndemnat pe credincioşii care au urmărit slujba în mediul online să aibă încredere în puterea lui Dumnezeu de a înceta această pandemie.
„În această Săptămână Luminată să încercăm să ne deschidem sufletul cu bucurie şi să trecem peste toate tristeţile şi privaţiunile, greutăţile şi spaima acestor momente. Vor trece toate! Mântuitorul a suferit fără să fie vinovat din cauza noastră, a tuturor şi a păcatelor omenirii. Le-a răstignit pe Cruce şi a omorât moartea. Dacă moartea a fost omorâtă o dată pentru totdeauna de Mântuitorul Iisus Hristos, ea nu este o sperietoare pentru un creştin adevărat, pentru că secretul, taina creştinului adevărat este că e pregătit ca şi cum ar muri mâine, dar atât de bucuros şi de liber ca şi cum ar trăi veşnic. Cu această încredinţare că Mântuitorul Care a Înviat din morţi şi Care a luat Trupul omenesc şi L-a dus Sus, în Sfânta Treime, este Cel care atunci când ne încearcă ne şi ajută şi ne binecuvântează, să ieşim victorioşi şi încrezători tocmai în iubirea faţă de lucrarea împlinită de El în lumea aceasta”, a spus ierarhul.

Dr. Ștefan MĂRCULEȚ